Sepete Henüz Ürün eklemediniz!
Eğer sitenizi düzenlemeye nereden başlayacağınızı tam olarak bilmiyorsanız bu 5 adım sizi doğru şekilde yönlendirerek kolayca yayına açmanıza yardımcı olur.
En hızlı şekilde, zaman kaybetmeden, karmaşa yaşamadan, amaca yönelik bir çözüm için bazı yönergelerde bulunduk.
Elbette sitenizde zaman içinde sürekli geliştirmeler yapılacaktır ancak öncelikli hedef siteyi yayına açmak olduğu kabul edilirse bu adımları izlemek faydalı olacaktır.
Diğer taraftan zaten yıllardır bu işi yapan, profesyonel web tasarımcılar veya grafikerler kendi yöntemleri ile de ilerleyebilirler.
Sitenizde ekli kategoriler ve ürünler yoksa işe tasarımdan başlamak yanlış bir adım olacaktır. Öncelikle menuye ekleyeceğiniz kategorileriniz, anasayfada göstereceğiniz ürünlerin eklenmesi gereklidir. Bu yüzden öncelikle kategori ağacınızı belirleyip içerisine ürünlerinizi ekleyerek başlayabilirsiniz. Bunu belirlerken rakiplerinizin sitelerini inceleyebilirsiniz.
Site temalarının hemen hemen hepsinde menu yönetimi bir menuden yapılır. Çoklu seviye menuler, açılan menuler, kategori, resim, ürün vb gösteren menuler esnek bir biçimde yönetilir.
Videoyu izleyerek oluşturduğunuz kategorileri, ister üst menuye, ister yan menuye kolayca ekleyebilirsiniz.
Önerimiz temanın bütünlüğünü bozmadan aynı şablon üzerinden düzenlemeler yapmanızdır, bu size odağınız dağılmadan biran önce sitenizi tamamlama olanağı sağlar.
Bir eticaret sitesi üzerinde zaten zaman içerisinde farklı geliştirmeler yapılacaktır, fakat bugün yapılacak birçok işlem olduğundan sadece temadaki resmi kaldırıp kendi ürününüze ait bannerı ekleyerek bu işlemi halledebilirsiniz.
Temanızda var olan slide resmi ile aynı ölçülerde grafikler hazırlayarak sitenize ekleyebilirsiniz.
Tıpkı slider ı değiştirdiğiniz gibi anasayfanızda var olan bannerlar ile aynı ölçüde grafikler hazırlayarak sitenize ekleyebilirsiniz.
Temanızda demo olarak görünen ürünlerin yerine kendi ürünlerinizi gösterebilirsiniz. Bunları yaparken ister çok satılan veya yeni ürünler gibi dinamik modüller kullanabilir, veya ürünleri kendiniz de seçerek ekeleyebilirsiniz. Ayrıca bu ürünlerin başlığına Sizin İçin Seçtiklerimiz, Haftanın Fırsatları gibi başlıkları da belirleyip yazabilirsiniz.
Site alt kısmında genellikle sözleşmeler, iletişim bilgileri, sosyal medya hesapları, üyelik bilgileri, blog yazıları, hakkımzda gibi kurumsal içerik linkleri bulunur. Bu bölümü dilediğiniz şekilde düzenleyip bağlantılar ekleyebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek sitenizi yayına alacak aşamaya kolayca geldiniz.
Benzer şekilde hazırlanmış site örneklerini buradan inceleyebilirsiniz
Soru Sor